J. Paanasen tarina

Olemme pitkän linjan perheyritys Viitasaarelta. Ensimmäiset asiakkaamme kuljetimme jo vuonna 1995, jolloin yrityksemme matka alkoi koulukyytien ajamisella ja sittemmin olemme laajentaneet toimintaamme monipuolisiin taksi- ja tilausajoihin. Toimimme toisessa polvessa ja työllistämme myös perheen ulkopuolisia ammattikuljettajia.

 

 

 

 

 

 

Liikenneluvat vapautuivat –  ja siitä se ajatus sitten lähti

Tien päällä oleminen on ollut meillä pitkään verissä. Yrityksemme perustaja, Jarmo Paananen oli jo 1980-luvulla ollut töissä ja osakkaana isänsä perustamassa Viitasaaren tilausajoliikenteellä. Vaimo Seija Paananen puolestaan oli työskennellyt ambulanssissa.

Kimmoke J. Paanasen Liikenne Oy:n perustamiseen oli lopulta useamman sattuman summa. Vuonna 1995 linja-autojen liikennelupien myöntämiskäytänteet muuttuivat tarveharkinnasta pätevyysharkintaan. Toisin sanoen liikennelupien enimmäismäärää ei kontrolloitu, vaan kaikki halukkaat liikennelupakoulutuksen suorittaneet saivat ajaa omia linjoja.  Samaan aikaan Seijan työt ambulanssissa loppuivat, ja nämä seikat yhdessä johtivat muutaman mutkan kautta yrityksen perustamiseen.

“Seijalle tarvittiin silloin töitä. Ajoin liikenneluvat ja saimme sopivan koululinjan, jota vaimo pääsi ajamaan. Sitten tilauksia alkoi vähitellen olla niin paljon, että jäin pois isän yrityksestä ja aloimme yhdessä ajamaan näitä J. Paanasen linjoja”, kertoo Jarmo yrityksemme ensiaskelista.

  Tilausajot tutuksi matkatoimistojen risteilymatkojen kumppanina

  Koululinjojen lisäksi laajensimme toimintaa vähitellen tilausajoihin, kun aloimme tehdä yhteistyötä alueen matkatoimistojen kanssa. Vastasimme risteilymatkojen kuljetuspuolesta ja veimme ihmisiä laivalle ja takaisin.

   

  Tilausajojen järjestäminen muotoutui osaksi toimintaamme vähitellen ja hankimme rekisteröityneen matkanjärjestäjän oikeudet. Näin pystyimme tarjoamaan valmiita pakettimatkoja ja esimerkiksi kylpylämatkat Saarenmaalle ovat olleet yksi pitkäaikaisimmista palveluistamme. 

  Eurooppa tutuksi

  Hyvät yhteydet paikallislehtiin poikivat idean ja mahdollisuuden toteuttaa tilausajoja myös Eurooppaan. Järjestimme kerran vuodessa kahden viikon matkan Keski-Euroopan kaupunkeihin, kuten Pariisiin, Prahaan ja Budapestiin.

  Mainostimme matkoja paikallislehdissä ja ajoimme ensimmäisen ryhmän kanssa Suomesta Eurooppaan ja kiersimme kohdekaupungin kohteita bussin kanssa. Viikon päätteeksi ryhmä lensi takaisin Suomeen ja samalla toinen porukka saapui koneella tilalle. Teimme saman kierroksen seuraavan viikon aikana, jonka päätteeksi ajoimme bussilla takaisin Suomeen. Näissä matkoissa oli tunnelmaa!

  Pekka ja Jarmo linja-auton edessä

  Sukupolvenvaihdos 2010-luvulla

  Vuonna 2016 oli aika vaihta kuskin paikkaa ja vetovastuuta, kun perustaja-Jarmo siirtyi ansaitulle eläkkeelle ja toimitusjohtajana aloitti Elina-tyttären puoliso Pekka. Toki Jarmo on jatkanut matkassa mukana oman innon ja jaksamisen mukaan.

  Olemme edelleen mukana koko perheen voimin J. Paanasen Liikenteen toiminnassa. Toimitusjohtaja-Pekan lisäksi kolme neljästä sisaruksesta ajaa autoja ja neljäs on mukana hallituksessa.

  Taksiluvat vapautuivat – toimintakenttä muuttui

  Niin pakettimatkoilla läpi Euroopan kuin koulukyydeillä ja Kela-ajoilla, meille tärkeintä on turvallinen matkanteko. Haluamme, että matkustajamme pääsevät vaivattomasti ja luotettavasti perille. Kohtaamme ihmiset aidosti ja autamme tarvittaessa vaikka ostosten kantamisessa sisälle.

  Kilometrejä meillä on paljon takana, mutta niitä on silti  vielä enemmän edessä- kuin takana päin!

   Taksilla tulevaisuuteen päästöttömästi

   Sähköautojen tulo on nurkan takana ja haluamme olla mukana siirtymässä päästöttömään liikkumiseen. Siksi seuraamme teknologian kehitystä ja päivitämme kalustoamme aktiivisesti päästöttömiin vaihtoehtoihin 2020-luvulla.

   Kehitämme liiketoimintaamme kysynnän mukaan periaatteella, joka on kantanut alusta asti: hyvää palvelua asiakkaille ja töitä sekä perheelle että työntekijöille.

   “Tänä päivänä taksin ajaminen ei tarkoita vain taksitolpalla odottelua. Erilaisten koulu- ja Kela-kyytien lisäksi uusia liiketoimintamahdollisuuksia on monia. Kaavoihin ei parane kangistua, vaan kulkea tulevaa kohden reippaasti”, kertoo Pekka.

   Jatkamme myös tilausajojen kehittämistä taksiliikenteen rinnalla. Vuonna 2020 alkaneen korona-pandemian myötä ryhmämatkat pysähtyivät muutamaksi vuodeksi käytännössä kokonaan. Linja-automme ovat kuitenkin jälleen valmiudessa uusiin seikkailuihin.

   Kilometrejä meillä on jo paljon takana, mutta uskomme niitä olevan silti enemmän edessä kuin takana päin!

   Share This